Prof. univ. dr. dr. IOAN G. POP

Ioan G. Pop

Gradul didactic: Profesor universitar
Titluri științifice: Doctor (PhD în fizică) – Universitatea "Babeș-Bolyai" din Cluj Napoca
Domeniul: Fizică
Specializarea: Fizică teoretică
Activitate de cercetareCurriculum Vitae
Contact: ioan.pop [ at ] emanuel.ro

.

Repere personale

 

După ani de cercetare și activitate academică, am ales să mă concentrez, din punct de vedere profesional, pe conceptul transdisciplinarității. Anume, am dorit să învăț să analizez și să integrez teologia, economia, mediul și altele. Momentul definitoriu în alegerea acestei nișe a fost provocarea metododologiei  transdisciplinare privind integrarea cunoașterii, în contextul cercetării proiectului Știinta religiei combinat cu teza de doctorat Considerații privind integrarea transdisciplinară a mecatronicii în societatea bazată pe cunoaștere.

După 25 de ani de experiență ca profesor în cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, pașii mi s-au îndreptat spre Universitatea Emanuel din Oradea, fiind chemat de dl. rector Paul Negruț la a fi parte din construcția academică a școlii.  Rectorul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, aflând de dorința de a pleca la UEO, a exclamat: Du-te că acolo ți-e locul. Învață-i tot ce e bun din ce ai văzut la noi și lasă tot ce e rău la poartă. Și într-adevăr, aici mi-a fost și îmi este locul.

Pe lângă calitatea de profesor, contribuția mea cea mai importantă la UEO are de-a face cu dezvoltarea instituțională a școlii. Cu ajutorul Domnului, sperăm să continuăm să atingem același nivel de performanță la vizitele ARACIS precum am atins la ultimele vizite – nivel ridicat de incredere.

În anul 2019 am împlinit 50 de ani de căsătorie fără întrerupere :). Împreună cu soția mea avem 2 copii și 3 nepoți. Între pasiunile mele se regăsesc muzica de fanfară, istoria antropologică și plantarea de biserici la rromi.

Folosim cookie-uri
Acest site folosesște module cookie pentru a ne îmbunătăți serviciile și a vă furniza informații adaptate. Prin utilizarea în continuare a website-ului, vă exprimați acordul expres pentru folosirea informațiilor stocate.