Prof. univ. dr. habil. CORNELIU SIMUȚ

Corneliu C. Simuț

Gradul didactic: Profesor universitar
Titluri ştiinţifice: Doctor
Domeniul: Teologie
Specializarea: Teologie dogmatică şi istorică
Activitate de cercetare: Curriculum Vitae
Contact: corneliu.simut [ at ] emanuel.ro

.

Repere personale

 

Pentru mine, teologia e în egală măsură o profesie și o vocație, aceasta din urmă conturându-se pentru prima oară în 1996, în timpul unei vizite la Universitatea din Cambridge. După doi ani, în 1998, mi-am început cariera profesională la Universitatea Emanuel, unde munca de la catedră m-a ținut mereu aproape de slujirea bisericească: mai întâi ca predicator laic, din 1996, iar apoi ca diacon, între 2001 și 2017.

Convins că studierea teologiei se răsfrânge întotdeauna, direct sau indirect, asupra bisericii - iar prin intermediul acesteia asupra societății - m-am străduit dintotdeauna să cultiv în fiecare student un interes complex și creativ. Astfel, metoda mea de predare nu se rezumă doar la transmiterea de informații, ci presupune în mare măsură ghidarea studenților prin întrebări succesive la care aceștia trebuie să găsească singuri răspunsuri menite să ofere soluții la dileme personale, individuale, eclesiale și comunitare. 

Studenții mei nu sunt doar simpli studenți, ci interlocutori activi în calitate de viitori slujitori ai bisericii în societate atât ca prezbiteri și diaconi hirotoniți, cât și ca scriitori, cercetători și promotori ai teologiei creștine indiferent de profesia și confesiunea fiecăruia dintre ei. Cercetând Scripturile și modul în care au fost înțelese acestea de-a lungul istoriei bisericii în cât mai multe contexte sociale și culturale, atât eu cât și studenții mei căutăm răspunsuri vechi și noi pentru bunul mers al bisericii și societății, în speranța că descoperirea lui Dumnezeu din Scripturi și istorie își va găsi loc în viața cât mai multor oameni.

Sunt căsătorit din 1999 cu Ramona și împreună avem doi copii: Ezra (n. 2002) și Lara (n. 2004). De aproape zece ani, plimbările zilnice alături de Ramona, Ezra și Lara sunt principalul meu hobby. 

Folosim cookie-uri
Acest site folosesște module cookie pentru a ne îmbunătăți serviciile și a vă furniza informații adaptate. Prin utilizarea în continuare a website-ului, vă exprimați acordul expres pentru folosirea informațiilor stocate.