Prof. univ. dr. TEODOR CACIORA

Teodor Caciora

Gradul didactic: Conferențiar universitar
Titluri ştiinţifice: Doctor
Domeniul: Muzică
Specializarea: Pedagogie muzicală
Activitate de cercetare: Curriculum Vitae
Contact: teodor.caciora [ at ] emanuel.ro

.

Repere personale

 

În viața mea au fost o serie de evenimente care m-au pus pe calea slujirii bisericești.
- Părinții - care mi-au dat în mână instrumente precum mandolina, chitara, violoncelul, contrabasul, pianul și orga.
- Slujitori ai bisericii care mi-au fost modele de urmat - Serfezi Alexandru și Iovan Miclea.
- Personalități muzicale ieșene - Sabin Păutza, Vasile Spătărelu și alții.
- Dar în mod deosebit, unchiul meu, pastorul Ieremia Hodoroabă, care m-a îndemnat a forma corul Pro Deum ca un mijloc de slujire muzicală la emisiunile religioase de la Monte Carlo și nu numai.

UEO am cunoscut-o la insistențele fr. Bica Nicolae, un profesionist al artei muzicale care m-a găsit într-o Școală Populară și mi-a dat un nou prilej de a-mi valorifica cunoștințele muzicale și artistice puse în slujba Domnului.

Sunt animat de dorința de a împărtăși studenților cunoștințele mele muzicale, determinându-i să înțeleagă muzica ca o știință și artă în același timp. Nu se pot separa cele două, căci în Creație Dumnezeu a lăsat ca sunetele și frumusețea armoniilor să fie guvernate de cele mai frumoase și precise relații numerice.

Soția e profesoară de muzică, a cântat în Corul Filarmonicii din Arad. Avem două fiice, fiecare are 3 copii. Fiicele și ginerii sunt profesori de muzică și pe această cale vrem să meargă și nepoții. Slujim cu toți în Biserica Baptistă Dragostea din Arad ca dirijori, pianiști sau organiști.

Folosim cookie-uri
Acest site folosesște module cookie pentru a ne îmbunătăți serviciile și a vă furniza informații adaptate. Prin utilizarea în continuare a website-ului, vă exprimați acordul expres pentru folosirea informațiilor stocate.