La Informatică economică UEO se pregătesc și se echipează noile generații de profesioniști în domeniul IT cu scopul de a împlini marea trimitere. Aici studenții sunt echipați să fie sare și lumină în lumea de business și IT, implicându-se în soluționarea problemelor contemporane și împlinind planul evanghelistic al lui Dumnezeu.
Computere! Putere! Acesta este drumul! Dacă știi să folosești un computer astăzi ai căile deschise. Vrei să te faci programator. IT-ist. Ai auzit că se câștigă bine și vrei 2000 de euro pe lună. Nu, nu este greu să faci banii aceștia. Dar ai văzut vreun programator bătrân? Pensionar? Ar putea fi! Computerele au apărut destul de demult ca acum să avem primii programatori bătrâni. Dar nu, ei dispar undeva. Ce se întâmplă cu aceștia? Te-ai întrebat? Este ca în sport! Programatorii au o carieră foarte scurtă. Fulminantă, explozivă, efervescentă, dar scurtă. Ies din joc din pricina celor mai tineri, care le iau locul. Și tu vei îmbătrâni. La 38 de ani vei ieși din joc, precum fotbaliștii sau gimnaștii. Te-ai întrebat ce vei face după aceea? Chiar crezi că vei strânge destui bani din programare ca să poți trăi liniștit tot restul vieții? Nu! De aceea ai nevoie de o școală care să te învețe mai mult decât programare. Informatica economică nu este doar IT, nu este nici Management, nu este nici Contabilitate, este puțin din fiecare și mai mult decât toate. Informatica economică de la Emanuel îți va da o calificare pe care o poți folosi și ca un simplu IT-ist, dar, mai mult decât atât, profesorii de aici te vor învăța ce să faci cu viața ta și după ce abilitățile tale de programare, instinctele și reflexele te vor trăda. Te vor învăța cum să devii un ”programator” pentru oameni, așa cum Mântuitorul îi chema pe ucenici să fie pescari de oameni. Te vom învăța cum să lucrezi nu numai cu cifre, 1 și 0, ci cu oameni vii, unu la unu, făcând ucenicie pentru o Împărăție care nu scoate rapid din joc.
O facilitate specială oferită studenților IE
Primăria Oradea dorește să sprijine domeniul IT în orașul nostru, de aceea a lansat programul Realizează-te în Oradea, aprobat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 1285/2018. Între componentele acestui program se regăsește și direcția de sprijinire financiară a studenților din alte localități înscriși la studii universitare de licență cu un curriculum axat pe domeniul IT. Sprijinul financiar vizează cheltuielile cu masa și cazarea, conform dispozițiilor Programului.
Descriere program I Model solicitare transmitere date
Ce diplomă obțin și la ce îmi folosește?
Competențele relevante obținute:
Ocupaţii posibile pentru deținătorul diplomei de licență: Absolvenții vor putea lucra în companii ale căror infrastructură necesită servicii IT&C: consultant în informatică, consultant în management, conducător departament informatică. Absovenții sunt pregătiţi pentru a concepe, proiecta, elabora, testa, implementa şi dezvolta sisteme informatice şi programe de calculator în diferite domenii de activitate, în conformitate cu cerinţele şi opţiunile de informatizare.