Donate
[wpml_language_selector_widget]

Licență Muzică

La Muzică UEO se pregătesc și se echipează noile generații de profesori și muzicieni cu scopul de a împlini marea trimitere. La specializarea Muzică – Universitatea Emanuel din Oradea, talentul tău va fi cultivat într-un mod special pentru a-l pune la dispoziția lui Dumnezeu.

Muzica! Cine mai trăiește acum din muzică? Înainte vreme, pe când nu erau inventate generatoarele de sunet, atunci, da, nu puteai asculta muzică decât dacă îți chemai lăutarii, interpreții, instrumentiștii alături. Atunci muzica era la mare căutare și muzicienii bine plătiți. Acum au fost înlocuiți de rețelele de socializare și de tehnologia de producere a sunetelor. De ce să mai studiez muzică. De ce? Pentru că nu este nimic nou sub soare, ce a fost va mai fi și ce este vechi devine nou. Ați auzit de efectele muzicii asupra creierului uman? A fost un val de înscrieri masive la psihologie în urmă cu ceva ani. Acum descoperim că ne putem remodela și întreține, ne putem curăța și igieniza creierul cu ajutorul sunetelor. Un psiholog american a scris o carte fascinantă despre ”musicofilie”, despre modul în care creierul nostru face comerț cu muzica. Ați auzit de muzicoterapie, de metodele noi de vindecare ale pacienților, de calmare a bolnavilor terminali cu ajutorul sunetelor? Sunt sume imense investite în astfel de programe și strategii, din care, dacă devii competent, poți face și tu parte. Universitatea Emanuel este una dintre instituțiile-pioner în muzicoterapie. Vino să vezi despre ce este vorba! 

> detalii admitere

 

Ce diplomă obțin?

Diploma acordată: Licenţă în muzică

Competențele relevante obținute:

  • Profesionale: Realizarea unei corelații corecte între textul muzical și configurația sonoră (având un grad mediu de dificultate), pe baza abilităților auditive și de scris-citit muzical dobândite (inclusiv auzul muzical interior); utilizarea corectă a elementelor de bază ale tehnicilor de scriitură și a metodelor fundamentale de analiză muzicală; clasificarea argumentată a operelor muzicale, pe baza identificării și descrierii caracteristicilor de gen și ale principalelor perioade stilistice muzicale; utilizarea corectă și funcțională a elementelor de bază ale tehnicii interpretative (inițiere vocală – cu specific coral – și instrumentală); organizarea și conducerea muzicală a formațiilor vocale și instrumentale școlare, inclusiv prin asistarea tehnică elementară a producțiilor sonore.
  • Transversale: Proiectarea, organizarea, desfășurarea, coordonarea și evaluarea unui eveniment artistic/ unei unități de învățare, inclusiv a conținuturilor specifice din programa disciplinelor muzicale; aplicarea tehnicilor de muncă eficientă într-o echipă multidisciplinară pe diverse paliere ierarhice; autoevaluarea obiectivă a nevoii de formare profesională în scopul inserției și adaptabilității la cerințele pieței muncii.
 

Ocupaţii posibile pentru deținătorul diplomei de licență: Profesor de muzică în învățământul general și vocațional la ciclurile primar și gimnazial (cu condiția absolvirii modulului DPPD), dirijor de cor, corist, instructor muzical, secretar muzical, referent muzical, ilustrator muzical, copiator note muzicale, maestru de sunet (cu condiția absolvirii cursului facultativ Tehnici de producție audio).

Licență Muzică